CSKA met slechts dertien veldspelers in Turkije

CSKA Moskou neemt het niet zo nauw met de sportieve plicht. De Russische club reisde met slechts vijftien spelers af naar Istanbul voor het Champions League-duel met Fenerbahçe.

CSKA met slechts dertien veldspelers in Turkije

CSKA is al uitgeschakeld voor zowel een vervolg in de kampioenencompetitie als een avontuur in het toernooi om de UEFA Cup. Toch kunnen de Moskovieten nog van waarde zijn, want indien het de ploeg van coach Valeri Gazzajev lukt Fenerbahçe van winst af te houden, dan kan PSV zich kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League door te winnen van Internazionale.

De kans op een goed resultaat van CSKA lijkt echter zeer klein. Gazzajev heeft een flink aantal spelers achtergelaten in Moskou en is met slechts dertien veldspelers en twee keepers in het vliegtuig richting Turkije gestapt. Vaste waarden Elver Rahimic en Dudu zijn geschorst, Vasili Berezoetski, Daniel Carvalho en Milos Krasic zijn buiten de selectie gelaten en de Braziliaanse aanvallers Jô en Vagner Love werden vorige week tijdens een trainingskamp in Griekenland weggestuurd door de trainer.

'We kunnen ons niet meer kwalificeren, maar we nemen de wedstrijden wél serieus', verzekerde Gazzajev de media. 'We zullen reserves en jonge spelers die iets te bewijzen hebben opstellen', aldus de trainer, die ontkent dat enkele van zijn afwezige sterren op het punt staan CSKA te verlaten. 'Het is de taak van de media om voor sensatie te zorgen. De realiteit is dat we met blessures en schorsingen kampen.'

Bekijk hier al onze video's