Crystal Palace verpest FA Cup-droom Reading en John

Reacties

Het FA Cup-avontuur van Ola John met Reading is in de kwartfinale gestrand. Een strafschop voor Crystal Palace in de slotfase was het begin van het einde (0-2).

Crystal Palace verpest FA Cup-droom Reading en John

Reading had vorig jaar de halve finale bereikt van de strijd om de FA Cup. Ook dit jaar was de nummer veertien uit het Championship dicht bij een plek bij de laatste vier. Maar in de 86ste minuut sloeg het noodlot toe voor The Royals.

Jake Cooper ging in de fout op Yannick Bolaise. De overtreding kwam Reading duur te staan. Want niet alleen moest de Reading-verdediger de kleedkamer opzoeken met een tweede gele kaart, de toegekende strafschop werd ook benut door Yohan Cabaye.

In de extra tijd maakte invaller Fraizer Campbell een einde aan de onzekerheid van de Premier League-club door na voorbereidend werk van Wilfried Zaha de 0-2 op het scorebord te brengen.

De eerste halve finale voor Crystal Palace sinds 1995 was ook het einde aan de illusies van Reading, dat in de 77ste minuut via John nog dicht bij de 1-0 was geweest. De aanvaller zag zijn inzet worden gestopt door keeper Wayne Hennessey.

Zaterdag staan Everton – Chelsea en Arsenal - Watford op het programma. Zondag is Manchester United – West Ham United de laatste kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.