Crystal Palace knikkert Liverpool uit FA Cup

Voor Liverpool zit het FA Cup-toernooi erop. The Reds lieten zich op Anfield Road verrassen door Crystal Palace: 0-2. Beide ploegen moesten op herhaling nadat de eerste ontmoeting tien dagen geleden in 0-0 was geëindigd. Liverpool had aanvankelijk kansen genoeg tegen de ploeg uit de First Division, maar Michael Owen en Emile Heskey sprongen slordig met die mogelijkheden om. Tien minuten na rust lukte het Julian Gray wel om te scoren: 1-0 voor Palace. Zelfs de rode kaart van Dougie Freedman in de zeventigste minuut hielp Liverpool niet, want tien minuten later besliste Liverpool-verdediger Stéphane Henchoz de tweestrijd door de bal achter zijn eigen doelman Jurek Dudek te werken: 0-2.

In de twee andere replays waren negentig minuten niet voldoende om een beslissing te brengen. Southampton versloeg Millwall na 120 minuten met 2-1 dankzij twee goals van Matthew Oakley.

Gary Flitcroft was bijna de grote man bij Blackburn Rovers. De middenvelder scoorde twee keer tegen Sunderland en zorgde er in de negentigste minuut voor de 2-2. Maar uiteindelijk zegevierde Sunderland na strafschoppen. Thomas Sørensen keerde twee penalty's en zag er eentje over de lat zijn doel verdwijnen.

In de vijfde ronde speelt Crystal Palace tegen Leeds United, Southampton tegen Norwich City en Sunderland tegen Watford.