Crystal Palace knikkert B-elftal Spurs uit de FA Cup

De beslissing van manager Mauricio Pochettino om diverse spelers rust te geven is Tottenham Hotspur duur komen te staan. Crystal Palace maakte namelijk een einde aan het avontuur van Spurs in het FA Cup-toernooi: 0-1.

Bij Tottenham kregen sterspelers als Toby Alderweireld en Christian Eriksen rust. Vanwege de blessure van Hugo Lloris stond Michel Vorm onder de lat, terwijl er met Moussa Dembélé (ex-AZ) nog een oude bekende van de Eredivisie in de basis startte bij de huidige nummer twee van de Premier League.

De vele wisselingen in de basis kwamen Tottenham duur te staan, want op slag van rust was het Martin Kelly die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. De verdediger kreeg de bal voor zijn voeten, aarzelde geen moment en pegelde de bal langs de kansloze Vorm: 0-1. Het doelpunt zat er al even aan te komen, want Palace was na een goede openingsfase van de thuisploeg steeds sterker geworden.

Na rust werd er een stormloop van Tottenham verwacht in de richting van het doel van Crystal Palace, maar in de praktijk kwam het daar geen moment van. De bezoekers behielden het initiatief en kregen via Joel Ward en Connor Wickham zelfs nog goede kansen op een tweede treffer. Dat tweede doelpunt bleek echter niet noodzakelijk, want Tottenham slaagde er ook met de invallers Eriksen en Nacer Chadli niet in de achterstand ongedaan te maken. Crystal Palace plaatste zich zodoende na 21 jaar weer eens voor de kwartfinale.