Cruijff met Maccabi stap dichter bij Champions League

Maccabi Tel Aviv heeft in de tweede voorronde van Champions League een positief resultaat geboekt. Ook Celtic keerde met een overwinning huiswaarts.

Cruijff met Maccabi stap dichter bij Champions League

Maccabi Tel Aviv is hard op weg het eerste obstakel te nemen om zich net als in 2004 te plaatsen voor de Champions League. Het Hongaarse Györi ETO FC werd op eigen veld met 2-0 verslagen. Barak Itzhaki en Gal Alberman tekenden voor de treffers voor de club van technisch directeur Jordi Cruijff.

Ook al ontbrak Virgil van Dijk door een beenblessure, Celtic kende geen problemen met Cliftonville. De Schotten zetten de Noord-Ierse kampioen op eigen veld te kijk (0-3). Mikael Lustig en Georgios Samaras maakten het verschil in het eerste half uur. James Forrest nam in de slotfase het laatste beetje hoop weg bij Cliftonville.

Ludogorets Razgrad heeft een positieve uitgangspositie voor het bereiken van de derde voorronde van de Champions League uit handen gegeven. De Bulgaarse club, die Mitchel Burgzorg onder contract heeft staan, leidde door een goal van Tero Mäntylä lang met 1-0. In de slotfase ging het mis op bezoek bij Slovan Bratislava. Juraj Halenár zorgde met twee treffers voor een Slowaakse overwinning.

De returns van de tweede voorronde van Champions League staan op het programma voor volgende week. De succesvolle clubs dienen daarna nog twee rondes te overleven om daadwerkelijk in actie te kunnen komen in het hoofdtoernooi.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen