Cruijff, Maradona, Bellingham: Birmingham 'bevriest' rugnummer toptalent

Reacties

Bij Birmingham City zal nooit meer iemand spelen met het shirt met rugnummer 22. Op die manier wil de club uit het Championship supertalent Jude Bellingham eren.

Cruijff, Maradona, Bellingham: Birmingham 'bevriest' rugnummer toptalent
© Pro Shots

De zeventienjarige middenvelder stapte eerder deze week voor dik 25 miljoen euro over naar Borussia Dortmund. Voor zover bekend is het nooit eerder gebeurd dat een club na een transfer van een minderjarige speler besloot diens rugnummer te 'bevriezen'.

'Het shirt met nummer 22 is synoniem geworden aan Jude en aan zijn opmars richting het eerste team', schrijft Birmingham City in een verklaring. 'Door al zijn kwaliteiten debuteerde hij op een leeftijd van 16 jaar en 38 dagen in het eerste. Met dit gebaar zullen we Bellingham altijd herinneren en vormt hij een inspiratie voor anderen.' Bellingham was sinds zijn zevende verbonden aan Birmingham City.

Stan Collymore reageerde op Twitter cynisch op het besluit van Birmingham City. De voormalige Liverpool-aanvaller postte een lijst met spelers wier rugnummer ook niet meer wordt gebruikt: van Johan Cruijff bij Ajax tot Diego Maradona bij Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.