Cruijff en Van Persie in toptien 'meest controversiële transfers'

Reacties

De overgangen van Robin van Persie van Arsenal naar Manchester United in 2012 en die van Johan Cruijff van Ajax naar Feyenoord staan in de toptien van meest controversiële transfers in het voetbal die ESPN heeft samengesteld.

Cruijff en Van Persie in toptien 'meest controversiële transfers'
© Pro Shots

Van Persie gold acht jaar geleden als dé sterspeler van The Gunners. Groot was dan ook de teleurstelling bij de Arsenal-fans toen de Rotterdammer inging op een voorstel van Manchester United. Onlangs vertelde de oud-prof nog uitgebreid waarom hij tot die keuze kwam. 'Het was Arsenals besluit om geen nieuw contract aan te bieden.'

Van Persie, die met Manchester United direct beslag legde op de landstitel, bezet de zevende plek in het lijstje van ESPN. Twee posities onder Cruijff, die in 1983 opteerde voor een switch van Ajax naar Feyenoord, waarmee hij in zijn afscheidsjaar de dubbel veroverde.

De 'winnaar' is Mo Johnston, die in 1989 Nantes verruilde voor Glasgow Rangers. Die overgang was op zich weinig opzienbarend, maar de spits had een verleden bij Celtic en een terugkeer naar The Bhoys leek al in kannen en kruiken. Johnston werd de eerste katholiek (althans, van wie het bekend was) die Glasgow Rangers diende in ruim zeventig jaar.

Luís Figo en Sol Campbell houden Johnston gezelschap op het podium. De Portugees verbijsterde de voetbalwereld door in de zomer van 2000 Barcelona te verruilen voor Real Madrid. Campbell maakte in 2001 de zeer gevoelige transfer van Tottenham Hotspur naar Arsenal.

De volledige toptien van ESPN:

Speler Clubs Jaar
1. Mo Johnston Nantes - Glasgow Rangers 1989
2. Luís Figo Barcelona - Real Madrid 2000
3. Sol Campbell Tottenham Hotspur - Arsenal 2001
4. Roberto Baggio Fiorentina - Juventus 1990
5. Johan Cruijff Ajax - Feyenoord 1983
6. Ashley Cole Arsenal - Chelsea 2006
7. Robin van Persie Arsenal - Manchester United 2012
8. John Robertson Nottingham Forest - Derby County 1983
9. Carlos Tévez Manchester United - Manchester City 2009
10. John Obi Mikel Manchester United - Chelsea 2005

Welke gevoelige transfer had niet mogen ontbreken? Laat het weten in de comments!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.