Cruijff debuteert als trainer van Maccabi met zege op Tirana

Maccabi Tel Aviv heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste voorronde van de Europa League. In eigen huis was de ploeg van trainer Jordi Cruijff met 2-0 te sterk voor Tirana.

Het duel tussen de nummer twee van Israël en de bekerwinnaar van Albanië betekende de eerste van Cruijff als trainer. Halverwege deze maand verruilde hij zijn functie als technisch directeur voor een plek op de bank. Cruijff zag zijn ploeg sterk beginnen tegen Tirana, want al na vier minuten kreeg Shlomy Azulay een uitstekende mogelijkheid de score te openen.

In de 27ste minuut was het wél raak. Op aangeven van Vidar Orn Kjartansson opende Yonatan Cohen de score namens de thuisclub. Lang bleef het bij dat doelpunt, maar in de 64ste minuut verdubbelde Eli Dasa de voorsprong van Maccabi Tel Aviv. Hij scoorde na voorbereidend werk van Ofir Davidzada.

Volgende week donderdag staat in Tirana de return op het programma. Maccabi Tel Aviv kan zich dan plaatsen voor de tweede voorronde van de Europa League.