Crouch debuteert in Engelse nationale ploeg

Peter Crouch is voor het eerst opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. De 2,01 meter lange spits van Southampton maakt deel uit van de groep van 22 man waarmee bondscoach Sven-Göran Eriksson eind mei twee oefeninterlands speelt in de Verenigde Staten tegen het gastland en Colombia.

Crouch debuteert in Engelse nationale ploeg

Crouch is bezig aan goed seizoen in het Premiership. De 23-jarige aanvaller scoorde twaalf keer voor degradatiekandidaat Southampton. Elf daarvan maakte hij de laatste 21 duels.

'Dit is een ontzettende opsteker', liet Crouch weten aan de BBC. 'Ik ben tevreden over mijn seizoen tot nog toe, vooral de tweede helft. Ik speel meer en scoor meer. Deze oproep is een mooie beloning.'

Eriksson dicht Crouch vanwege zijn specifieke kwaliteiten een goede kans toe op een eventuele plek in de WK-selectie. 'Hij is een apart geval, zeer apart. Als een eindtoernooi ingaat, moet je een grote spits beschikbaar hebben. Ik geef geen garanties maar ik zal hem in Amerika eens goed observeren.'

Naast Crouch is Scott Carson er ook voor het eerst bij. De negentienjarige doelman van Liverpool heeft pas zes wedstrijden in het Premiership achter zijn naam staan.

Engeland staat er na zes wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks goed voor. De Engelsen zijn koploper in Groep 6, met één punt voorsprong op Polen. Op de laatste speeldag treffen de twee landen elkaar.

Bekijk hier al onze video's