Cristiano Ronaldo ziet Dost met Sporting koppositie pakken

Sporting Lissabon heeft zich dankzij een regelmatige zege op Tondela (2-0) aan kop van de Primeira Liga genesteld. Cristiano Ronaldo zag als toeschouwer twee zeer fraaie doelpunten.

Ronaldo was zaterdag in Alvalade om zijn oude club Sporting Lissabon aan het werk te zien. De Portugese grootheid, die vanwege een schorsing dit weekend niet in actie komt voor Real Madrid, zag hoe Jérémy Mathieu al na twaalf minuten met een schitterende vrije trap de ban brak.

Pas na ruim een uur werd het overwicht in de score uitgedrukt. Bruno Fernandes maakte met een fraai schot van afstand een einde aan de illusies van Tondela. Bas Dost, die na zijn reservebeurt in de Champions League weer in ere was hersteld als basiskracht, kon niet met een doelpunt zijn bijdrage leveren. In de tachtigste minuut was de Oranje-international dicht bij een treffer, maar hij raakte de bal niet goed genoeg.

Dankzij de zesde zege op rij nam Sporting de koppositie over van FC Porto, dat zich zondag met een zege bij Rio Ave in punten naast Sporting kan nestelen. Benfica had zich eerder op de avond verslikt in Boavista, dat na een vroege achterstand door een goal van Jonas in de tweede helft de wedstrijd in z'n voordeel beslechtte. Renato Santos en Fabio Espinho brachten de regerend kampioen de eerste competitienederlaag toe sinds januari.