Cristiano Ronaldo vult zijn bijzondere verzameling Gouden Schoenen verder aan

Reacties

Een topscorerstitel op een EK ontbrak officieel nog op het indrukwekkende cv van Cristiano Ronaldo (36), maar dankzij vijf doelpunten op Euro 2020 kan hij weer een nieuwe topscorerstrofee tegemoet zien.

Cristiano Ronaldo vult zijn bijzondere verzameling Gouden Schoenen verder aan
© Pro Shots

Ronaldo eindigde dit EK net als de Tsjech Patrik Schick op vijf doelpunten, maar omdat de Portugees ook nog een assist op zijn naam heeft staan, is hij officieel tot topscorer van Euro 2020 uitgeroepen. Ronaldo kon met zijn vijf doelpunten niet voorkomen dat Portugal in de achtste finales werd uitgeschakeld door België.

Voor Ronaldo is het zijn eerste Gouden Schoen als EK-topscorer. Op Euro 2012 in Polen en Oekraïne was hij net als Fernando Torres, Mario Gomez, Alan Dzagoev, Mario Mandzukic en Mario Balotelli drie keer trefzeker. Toen werd de Gouden Schoen uitgereikt aan Torres omdat hij het minste aantal speelminuten nodig had om tot drie doelpunten te komen.

Met zijn nieuwe Gouden Schoen puilt de prijzenkast van Ronaldo steeds verder uit. Hij werd eerder al topscorer van onder andere de Premier League, La Liga, de Serie A en de Champions League. Ronaldo won ook vier Gouden Schoenen voor Europees topscorer van het jaar.

De nieuwe topscorerstrofee inspireerde B/R Football tot het maken van een afbeelding van Ronaldo met zijn collectie Gouden Schoenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.