Cristiano Ronaldo bezorgt Real winst met hattrick

Real Madrid blijft in het spoor van Barcelona. In eigen huis boekte het een moeizame overwinning op Villarreal (4-2), met dank aan drie doelpunten van Cristiano Ronaldo.

In de eerste helft namen de bezoekers tot twee keer toe brutaal een voorsprong. In de zesde minuut was het Cani die na een steekpass van Giuseppe Rossi van dichtbij Iker Casillas wist te passeren, terwijl Marco Rubén in de zeventiende minuut met een schitterende stift de 1-2 op het scorebord zette. Cristiano Ronaldo maakten echter beide keren de achterstand ongedaan.

In de achtste minuut stuurde Karim Benzema Mesut Özil weg, die op zijn beurt Ronaldo in staat stelde om de 1-1 binnen te schieten en op slag van rust kopte de Portugees een vrije trap van Xabi Alonso tegen de touwen. In de tweede helft werd de tegenstand van het fris spelende Villarreal minder, toch moesten de fans in het Santiago Bernabéu lang wachten op de beslissing.

Na goed doorzetten maakte Ronaldo in de tachtigste minuut zijn derde van de avond, waarmee Real Madrid voor het eerst op voorsprong kwam. Twee minuten laten gooide invaller Kaká de wedstrijd definitief in het slot door op aangeven van Ronaldo de eindstand te bepalen op 4-2 in het voordeel van De Koninklijke. Die zijn Barcelona daardoor weer tot op twee punten genaderd. Foto: VI Images