Cristiano pakt CL-record en nadert productieve Suárez

Reacties

Mede dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo ontdeed Real Madrid zich dinsdag redelijk eenvoudig van AS Roma (2-0) in de achtste finale van de Champions League. De Portugees bereikte voor het zesde seizoen op rij de grens van veertig goals in officiële duels.

Cristiano pakt CL-record en nadert productieve Suárez

Cristiano Ronaldo voerde zijn Champions League-productie in dit seizoen op naar dertien treffers in acht wedstrijden. Inclusief zijn optredens in La Liga (27 goals in 28 duels) staat de doelpuntenteller voor de Portugese aanvaller daarmee alweer op veertig in 36 duels.

Het is voor het zesde seizoen op rij dat Cristiano Ronaldo in het shirt van De Koninklijke de grens van veertig treffers in officiële wedstrijden bereikt, een prestatie van formaat. In zijn eerste seizoen bleef hij nog op 33 goals steken, maar in de zes jaargangen daarna volgden respectievelijk 53, 60, 55, 51, 61 en nu dus 40 goals.

Met dertien goals in acht duels is Cristiano Ronaldo nog vier treffers verwijderd van zijn eigen Champions League-record. In de jaargang 2013/14 kwam hij tot zeventien doelpunten in elf wedstrijden. Nu Real Madrid de kwartfinale van de Europese eliteklasse heeft bereikt, heeft Cristiano dus nog minimaal twee duels de kans zijn recordaantal treffers te benaderen.

Cristiano Ronaldo hield aan het duel met AS Roma sowieso een ander Champions League-record over. Hij speelde zijn 57ste wedstrijd in de knock-outfase van het toernooi (voor Manchester United en Real Madrid) en passeerde daarmee recordhouder Xavi. Cristiano maakte in die duels 41 doelpunten, meer dan welke andere speler ook.

Op jacht naar Suárez
Als we dit seizoen kijken naar de meest productieve spelers in de belangrijkste zes Europese competities (Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal) dan heeft alleen Luis Suárez momenteel nóg vaker gescoord dan Cristiano Ronaldo. De Uruguayaanse aanvaller van Barcelona staat nu op 42 treffers in 41 officiële duels met de Catalanen.

Op die topscorerslijst van dit seizoen hebben Suárez en Cristiano Ronaldo inmiddels een aardige voorsprong op de achtervolgers. Lionel Messi bezet voorlopig de derde plaats met 35 goals, gevolgd door Bundesliga-schutters Robert Lewandowski en Pierre-Emerick Aubameyang.

Top-15 topscorers in de belangrijkste zes Europese competities dit seizoen
Speler Club Duels Goals
Luis Suárez Barcelona    41    42
Cristiano Ronaldo Real Madrid    36    40
Lionel Messi Barcelona    35    35
Robert Lewandowski Bayern München    36    33
Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund    37    32
Aritz Aduriz Athletic de Bilbao    44    30
Zlatan Ibrahimovic Paris Saint-Germain    37    30
Gonzalo Higuaín Napoli    35    28
Jonas Benfica    35    28
Thomas Müller Bayern München    36    25
Romelu Lukaku Everton    35    23
Neymar Barcelona    35    23
Javier Hernández Bayer Leverkusen    33    23
Karim Benzema Real Madrid    25    23
Antoine Griezmann Atlético Madrid    38    22
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.