Crisisclub Sevilla ontslaat opnieuw zijn hoofdtrainer

Reacties

Sevilla heeft zaterdagavond voor de tweede keer dit seizoen de hoofdtrainer ontslagen. Na de 0-3 nederlaag tegen Getafe verscheen Diego Alonso niet eens meer op de persconferentie.

Crisisclub Sevilla ontslaat opnieuw zijn hoofdtrainer
© Pro Shots

Alonso was in oktober aangesteld als de opvolger van de weggestuurde José Luis Mendilibar, maar kreeg het niet voor elkaar om het tij te keren bij Sevilla. Hij zat bij veertien wedstrijden als eindverantwoordelijke op de bank en won slechts twee van die duels. Dat waren overwinningen op CD Quintanar en Astorga, in de eerste twee rondes van het Spaanse bekertoernooi.

Na de kansloze thuisnederlaag van zaterdag tegen Getafe was voor de technische leiding de maat vol. Alonso kreeg in de kleedkamer te horen dat hij werd ontslagen en sprak daarom ook niet meer met de media. Het is nog niet duidelijk wie er nu voor de groep komt te staan bij Andalusiërs.

Sevilla staat na zestien wedstrijden zestiende in La Liga. De crisisclub heeft evenveel punten als Cádiz, dat onder de degradatiestreep staat. In de groepsfase van de Champions League zat Sevilla nog in dezelfde groep als PSV: eind november wonnen de Eindhovenaren met 2-3 van de ploeg van Alonso.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.