Crisis bij Polen: bondscoach krijgt 'mes in de rug' en botst met journalist

Reacties

Poolse media denken dat er geen toekomst meer is voor bondscoach Czeslaw Michniewicz bij de Poolse nationale ploeg. Robert Lewandowski en Piotr Zielinski lieten zich na de WK-uitschakeling tegen Frankrijk kritisch uit over de speelwijze van Michniewicz tijdens het WK.

Crisis bij Polen: bondscoach krijgt 'mes in de rug' en botst met journalist
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
3 - 1
Polen
Polen

Polen bleek zondagavond in de achtste finale kansloos tegen regerend wereldkampioen Frankrijk. Diep in de blessuretijd redde Lewandowski met zijn tweede WK-goal nog wel de eer voor Polen. De captain van de Poolse ploeg gaf na het verlies aan nog geen definitief besluit te hebben genomen over een vervolg van zijn interlandloopbaan.

Mes in de rug
Poolse media verwachten dat Lewandowski alleen doorgaat als international als Michniewicz vertrekt. 'Lewandowski stak de bondscoach een mes in de rug', schrijft dagblad Wyborcza, doelend op uitlatingen van Lewandowski na vragen over zijn toekomst: 'We hebben spelvreugde nodig, als we zo verdedigend spelen is die vreugde er niet', zei de aanvaller van Barcelona in gesprek met TVP Sport.

Wyborcza zag dat het Polen van Michniewicz niet imponeerde in Qatar, hoewel de Polen voor het eerst sinds 1986 de groepsfase op een WK overleefden: 'Maar als we bijvoorbeeld terugdenken aan het begin van het WK stemt dat droevig: we startten met extreem antivoetbal tegen Mexico, terwijl Japan te sterk was voor Duitsland, Saudi-Arabië won van Argentinië, Canada de aanval koos tegen België en de Australiërs lef toonden tegen Frankrijk.'

Toekomst
'Hoe verder?', bericht TVP Sport. 'Voor het WK zei Wojciech Szczęsny al dat hij niet naar het WK van 2026 in de VS, Mexico en Canada zal gaan. Of Kamil Glik, Kamil Grosicki of Artur Jędrzejczyk er dan nog bij zijn is hoogst twijfelachtig. Lewandowski is dan 38. De boodschap is inmiddels duidelijk: laten we nu gewoon gaan voetballen. Geen wonder dat deze speelstijl niet bevorderlijk is voor Lewandowski.'

© Pro Shots

Napoli-middenvelder Zielinski lijkt ook aan te sturen op een nieuwe koers bij Polen. 'We hoeven ons nu niet te schamen, maar we hebben veel goede spelers met kwaliteiten, of het nu om Lewy, Arek Milik of mij gaat. Eigenlijk hebben alle spelers zekere kwaliteiten die we moeten benutten', aldus Zielinski na de nederlaag tegen Frankrijk.

Botsing
Bondscoach Michniewicz, die sinds januari aan het roer staat bij Polen, botste na de nederlaag tijdens de persconferentie met een Poolse journalist, die hem confronteerde met de uitspraken van Lewandowski en Zielinski. 'Ik vraag me af of de redactie jou naar een WK stuurt om meningen of uitspraken van andere mensen aan mij voor te leggen. Je bent blijkbaar niet in staat om zelf een vraag te bedenken. Ik heb een hele goede relatie met deze spelers en ik weet dat ze mij of het team geen pijn willen doen', vertelde de geërgerde Michniewicz.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.