Mbappé legt uit waarom hij tijdens het WK liever zwijgt

Reacties

Kylian Mbappé heeft na zijn hoofdrol in de achtste finale tegen Polen aan de media uitleg gegeven waarom ze tijdens het WK nog weinig van hem hebben gehoord. De 23-jarige aanvaller betaalt zelfs een boete om maar niet teveel te hoeven zeggen.

Mbappé legt uit waarom hij tijdens het WK liever zwijgt
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
3 - 1
Polen
Polen

Mbappé blonk uit in de eerste wedstrijd voor Frankrijk in de knock-outfase. Met een knal hoog in de korte hoek zorgde de sterspeler voor de 2-0 en zijn harde schot dat eindigde in de verre bovenhoek (3-0) was misschien nog wel mooier. Mbappé verscheen kort na het laatste fluitsignaal bij de internationale pers. Hij legde direct maar uit waarom hij tijdens het toernooi nog maar amper van zich had laten horen.

'Het had niets met jullie te maken', zei hij tegen het journaille. 'Ik heb niets tegen journalisten. Ik wilde me gewoon focussen op het toernooi, op het voetbal zelf. Inmiddels weet ik dat de Franse bond een boete heeft gehad omdat ik niet bij de media verscheen en ik heb gezegd dat ik die zelf betaal. Het zou niet juist zijn als de bond dat voor mij gaat betalen.'

Mbappé scoorde op jacht naar de tweede wereldtitel in zijn carrière al vijf keer tijdens het WK in Qatar. De aanvaller van Paris Saint-Germain denkt dat het zich afsluiten voor randzaken zijn vruchten afwerpt. 'Dit is de competitie van mijn dromen. Ik leef hier al heel mijn leven naartoe. Tot nu toe gaat het goed, we zijn op weg naar het bereiken van het ultieme doel: het WK winnen. Nu moeten we ons focussen op de kwartfinale', aldus Mbappé, die daarin met Frankrijk zaterdagavond Engeland of Senegal treft.

Na zijn twee goals tegen Polen heeft Mbappé in zijn carrière al negen keer gescoord op een WK. Hij is op dat vlak onder anderen Diego Armando Maradona voorbijgestreefd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.