Crisis bij AS Roma na totale afgang: 'Ik walg hiervan'

Reacties

AS Roma gaf afgelopen zomer liefst 165 miljoen euro uit aan nieuwe aankopen. Het seizoen is desondanks dramatisch begonnen voor de Italiaanse topclub, die pas één keer won.

Crisis bij AS Roma na totale afgang: 'Ik walg hiervan'

Door een zeer laat doelpunt werd nipt gewonnen van Torino. Tegen Atalanta Bergamo en Chievo Verona pakte AS Roma een punt, AC Milan bleek te sterk en zondag maakte Bologna de crisis compleet door de Romeinen met 2-0 te verslaan. Ook Justin Kluivert, voor het eerst in de basis, maakte verschil niet.

Ondertussen rommelt het in de selectie van AS Roma. Fans zijn nog altijd woedend omdat technisch directeur Monchi publiekslievelingen als Alisson Becker, Radja Nainggolan en Kevin Strootman liet vertrekken. Ook rond de Nederlanders was het onrustig afgelopen week. Volgens toonaangevende media in Italië zou Mino Raiola woedend zijn geweest over de tribuneplek van Justin Kluivert tegen Real Madrid, bovendien zou Rick Karsdorp uit de selectie zijn gezet. Dat laatste ontkende technisch directeur Monchi.

Inmiddels heeft ook clubpresident James Pallotta het helemaal gehad met zijn ploeg. Na de afgang tegen Bologna beende hij woedend langs de aanwezige media. 'Ik walg hiervan', brieste hij. Meerdere Italiaanse media melden inmiddels dat Pallotta geëist heeft dat Roma deze hele week op trainingskamp gaat om zich voor te bereiden op de cruciale duels met Frosinone (woensdag) en aartsrivaal Lazio (zaterdag).

Trainer Di Francesco, ook onder druk door de belabberde resultaten, is van mening dat zijn ploeg niet de juiste mentaliteit heeft. 'Als je 74 procent balbezit hebt en toch met 2-0 verliest, betekent het dat je houding niet goed is. We verloren elk duel met Bologna. We hebben geen tactisch probleem, het probleem is dat de juiste mentaliteit ontbreekt.'

De vorig seizoen zo bewierookte coach lijkt ook niet meer te weten wat te doen. 'Ik zou niet weten welk systeem ik de volgende wedstrijd ga gebruiken, omdat ik niet zou weten wat nou het beste team is. Ik moet eerst de juiste spelers vinden en dan ga ik proberen hun kwaliteiten optimaal te benutten. Ik doe er alles aan om het om te draaien.'

In aanloop naar het duel met Bologna zoomde VI al in op de Romeinse sores.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.