Courtois vreest persoonlijke voorkeur Zidane niet

Reacties

Thibaut Courtois rekent erop dat hij komend seizoen onomstreden is bij Real Madrid. De strijd met Keylor Navas is in zijn ogen gestreden.

Courtois vreest persoonlijke voorkeur Zidane niet

Vannacht staat Courtois met Real Madrid tegenover de oude club die hij vanaf 2011 drie jaar diende. In die Atlético-tijden was de Belgische doelman de onomstreden nummer één. Die status heeft hij bij De Koninklijke (nog) niet. Het is in zijn ogen slechts een kwestie van tijd.

Afgelopen seizoen moest Courtois knarsetandend toestaan dat Navas af en toe de voorkeur kreeg van trainer Zinedine Zidane, die daarbij ook vaak zijn lof voor de Costa Ricaan uitsprak. Zizou staat ook te boek als een Navas-fan. De Franse oud-international wees halverwege het seizoen 2017/18 ook de komst van Kepa Arrizabalaga op het laatste moment af. Zidane had geen nieuwe keeper nodig. Hij was simpelweg tevreden met de Costa Ricaan, met wie hij drie keer de Champions League won.

De twijfel over de status van de Belg ten opzichte van Navas is nu weg. Althans, volgens de Rode Duivel. 'Dit seizoen is het duidelijk wie de eerste doelman van Real Madrid is', toonde Courtois in Het Nieuwsblad zijn vertrouwen. 'Daar is geen twijfel over mogelijk. Na afgelopen seizoen was mijn vetpercentage 8,8 procent. Bij mijn terugkeer van vakantie was het 8,1 procent. Ik voel me sterker dan ooit.'

Courtois speelde afgelopen seizoen 35 duels voor Real Madrid, dat hem vorig jaar voor ruim dertig miljoen euro had overgenomen van Chelsea. Navas kwam tot 21 optredens in de hoofdmacht van De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.