Courtois-rel krijgt vervolg: collega-international gooit olie op het vuur

Reacties

Timothy Castagne heeft voor ophef gezorgd bij de Belgische nationale ploeg. De 27-jarige verdediger liet zich tegenover Le Soir uit over de situatie rond Thibaut Courtois, iets waar hij dinsdagmiddag alweer spijt van had.

Courtois-rel krijgt vervolg: collega-international gooit olie op het vuur
© Pro Shots

In juni kwam het tot een botsing tussen Courtois en bondscoach Domenico Tedesco. De doelman van Real Madrid verliet het trainingskamp van de nationale ploeg plotseling op weg naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, uit onvrede over de aanvoerderskwestie. Courtois liet weten ‘diep teleurgesteld’ te zijn in Tedesco. Voor de bondscoach werd het moeten oplossen van het probleem vooruit geschoven door een zware kruisbandblessure die de keeper in augustus opliep.

De kwestie van Courtois hoefde geen onderwerp van gesprek te zijn in deze interlandperiode, maar dat werd het wel door opmerkingen van Castagne. Le Soir publiceerde dinsdag een interview met Castagne, waarin de verdediger van Fulham liet weten niet te verwachten dat Courtois zomaar in genade zal worden aangenomen. 'Het zou raar zijn als Thibaut nu terugkomt bij de nationale ploeg alsof er niets gebeurd is', zei de 35-voudig international.

Castagne werd dinsdagmiddag tijdens het persmoment van De Rode Duivels geconfronteerd met zijn eigen woorden. Hij had toen al spijt: 'Het was eerlijk gezegd misschien niet het juiste moment om erover te spreken. Ik ben niet op de vingers getikt voor het interview, maar ik had het beter niet kunnen doen. De timing was niet goed en ik heb het er vandaag al met Thibaut over gehad. Over de inhoud van dat gesprek ga ik niets zeggen. Dat moet je maar aan hem vragen.'

België speelt in deze interlandperiode twee EK-kwalificatiewedstrijden. Vrijdagavond is Oostenrijk de tegenstander, drie dagen later staat een ontmoeting met Zweden op het programma.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.