Costa Rica en Canada plaatsen zich voor kwartfinale Gold Cup

Costa Rica en Canada hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Gold Cup. Costa Rica deed dat middels een klinkende zege, Canada had genoeg aan een remise.

Door doelpunten van Ariel Rodríguez, Rodney Wallace en David Ramírez won Costa Rica, waar aanvoerder Bryan Ruiz (foto) een basisplaats had, overtuigend met 3-0 van Frans-Guyana. Rodríguez scoorde al in de vierde minuut, de andere goals vielen in de laatste tien minuten. Vanaf de 51ste minuut speelde Frans-Guyana met tien man na een rode kaart voor Ludovic Baal.

Canada speelde doelpuntloos gelijk tegen Honduras en heeft na drie wedstrijden vijf punten, twee minder dan Costa Rica maar toch ruim voldoende voor een plek in de kwartfinale. Honduras heeft als nummer vier drie punten en maakt nog een goede kans om door te gaan. De twee beste nummers drie plaatsen zich immers ook voor de kwartfinale.