'Costa hoopt op opvallende La Liga-rentree en biedt zich aan bij Getafe'

Reacties

Diego Costa wordt gelinkt aan een opvallende terugkeer in La Liga. De 33-jarige aanvaller zou zijn aangeboden bij Getafe, dat niet onwelwillend tegenover een transfer lijkt te staan.

'Costa hoopt op opvallende La Liga-rentree en biedt zich aan bij Getafe'
© Pro Shots

Getafe baarde in het seizoen 2019/20 opzien door met spijkerhard voetbal en een defensieve speelstijl door te dringen tot de achtste finales van de Europa League. Daar kunnen ze bij Ajax over meepraten. De Spaanse middenmoter haalde bij de Amsterdammers het bloed onder de nagels vandaan, maar bekerde wel verder. Uitgerekend Costa, die doorgaans ook niet vies is van een akkefietje links en rechts, wordt nu gekoppeld aan de Azulones.

Costa is na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Mineiro op zoek naar een nieuwe werkgever en hoopt volgens AS terug te keren naar Europa. De inmiddels 33-jarige aanvaller zou bij Getafe het uitgedunde aanvallersbestand kunnen aanvullen. De ploeg uit de voorstad van Madrid kan komend seizoen sowieso niet meer beschikken over de verkochte Mathías Olivera (Napoli) en Hugo Duro (Valencia). Met Enes Ünal en Jaime Mata zijn er nog maar twee pure spitsen over.

Ook Jovic in beeld
Door de verkoop van Olivera en Duro heeft Getafe in ieder geval wat te besteden. De club is ook in gesprek met Real Madrid om Luka Jovic te huren. De Koninklijke zou dan wel 75 procent van het torenhoge jaarsalaris van de Servische spits moeten doorbetalen. Costa zou betrekkelijk minder duur zijn, maar zijn loonstrookje komt hoe dan ook volledig voor de rekening van Getafe. Het is nog niet duidelijk of de nummer vijftien van La Liga daadwerkelijk toehapt.

Costa maakte in het verleden furore bij Atlético Madrid en Chelsea. In het shirt van het Spaanse nationale elftal kwam de aanvaller tot 24 interlands. Daarin maakte hij tien doelpunten.

Spelersprofiel

Diego Costa


Geboortedatum:
7 oktober 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Lagarto
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Grêmio
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.