'Salernitana gaat voor nieuwe stunt: Diego Costa moet Ribéry vergezellen'

Reacties

Hekkensluiter Salernitana wil Diego Costa inlijven. De huidige nummer twintig van de Serie A hoopt met het duo Franck Ribéry en Costa degradatie te ontlopen. De Spaanse spits zit sinds eind vorige maand zonder club nadat hij zijn contract bij Atlético Mineiro liet ontbinden.

'Salernitana gaat voor nieuwe stunt: Diego Costa moet Ribéry vergezellen'
© Pro Shots

De club uit de Zuid-Italiaanse stad beleeft een dramatisch seizoen en staat met slechts zestien doelpunten voor stijf onderaan. In een poging om ook na dit jaar nog op het hoogste Italiaanse podium te acteren is Salernitana uitgekomen bij Costa. Volgens Radio Kiss Kiss en Sportitalia heeft Walter Sabatini, de nieuwbakken sportief directeur van Salernitana, de 33-jarige spits al benaderd.

Costa nam ruim een jaar geleden afscheid bij Atlético Madrid. Na een aantal maanden zonder club tekende hij voor Mineiro. Na negentien wedstrijden, vijf doelpunten en een assist maakte hij op 16 januari via Instagram bekend de club alweer te verlaten. ‘Ik wil de club bedanken voor het laten uitkomen van de droom die ik als kind had: spelen in de Braziliaanse competitie.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fan van Costa
Volgens diverse Italiaanse media probeerde Sabatini, tussen 2019 en 2021 nog werkzaam bij Bologna, de 24-voudig Spaans international in vorig jaar al naar Italië te halen. De transfer ketste destijds af omdat Bologna-coach Siniša Mihajlović er persoonlijk een stokje voor stak.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.