Corruptiezaak in Portugal: 'laat Dost vrij bewegen, zonder tegenstand'

Reacties

In een rechtbank in Porto staan twee zakenlieden en een voormalig medewerker van Sporting Portugal terecht op verdenking van corruptie in de sport. Het gaat om de zogeheten 'Cashball'-zaak.

Corruptiezaak in Portugal: 'laat Dost vrij bewegen, zonder tegenstand'

De zakenmannen João Gonçalves, Gonçalo Rodrigues en Paulo Silva worden ervan verdacht een corruptieschema te hebben opgezet om Sporting aan goede resultaten te helpen in de handbalcompetitie. Ook de voetbalploeg hebben ze proberen te bevoordelen, aldus de rechter volgens A Bola.

Silva zou in opdracht van Rodrigues, die toen ook een kleine kantoorbaan had bij Sporting, een verdediger van Chaves geld hebben geboden om Bas Dost vooral niet in de weg te zitten tijdens twee wedstrijden tegen Sporting.

Deze duels werden in januari 2017 afgewerkt. In de eerste wedstrijd scoorde Dost twee keer, maar in de daaropvolgende bekerwedstrijd tegen Chaves scoorde hij niet. In het vonnis valt te lezen dat Silva naar het hotel van Chaves is gegaan om daar verdediger Freire 25.000 euro aan te bieden, 12.500 euro voor elke wedstrijd.

De opdracht was helder, namelijk: 'laat Dost vrij bewegen, zonder tegenstand'. Freire, die inmiddels op het derde niveau van Japan voetbalt, ging niet op het voorstel in. In beide wedstrijden deed hij wel negentig minuten mee. Het is nog niet bekend hoe het verdere verloop van de rechtszaak eruitziet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.