Correa en Griezmann leiden Atlético langs Rayo

Reacties

Ángel Correa heeft Atlético Madrid opnieuw langs Rayo Vallecano geholpen. In competitieverband gaf de Argentijnse aanvaller al de aanzet voor de zege, in de return van de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey deed hij dat als basisklant opnieuw. Zijn vervanger Antoine Griezmann maakte het karwei met twee goals af: 3-0.

Correa en Griezmann leiden Atlético langs Rayo

Eind december troffen beide ploegen elkaar al in de Primera División. In de eerste 88 minuten werd toen niet gescoord, maar nadat Correa de ban brak met een doelpunt maakte Jackson Martínez het karwei af (0-2). Op 6 januari eindigde de eerste confrontatie in de achtste finale van het bekertoernooi in een 1-1 gelijkspel.

Daardoor was een zege in het Estadio Vicente Calderón genoeg voor de Madrilenen, koploper in Spanje met slechts acht doelpunten tegen in de eerste negentien speelronden. En opnieuw nam Correa zijn ploeg bij de hand. De aanvaller opende de score in Madrid. Hij ontving de bal van Yannick Ferreira-Carrasco en joeg hem via de onderkant van de lat achter doelman Yoel Rodríguez.

Gouden wissel
De zege kwam ook zonder de voor Antoine Griezmann vervangen Correa niet meer in gevaar. Het was de Fransman die de score uitbreidde met een omhaal vanaf twee meter waarna hij in de slotfase de eindstand op 3-0 bepaalde. Daardoor plaatste de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey.

Atléti - donderdag door de FIFA gestraft met een transferverbod van een jaar - voegt zich zo bij Valencia, Mirandés (Segunda División), Sevilla, Celta de Vigo, Athletic de Bilbao, Barcelona en Las Palmas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.