Coronavirus of niet, in Nicaragua staat een topper op programma

Reacties

De (voetbal)wereld staat stil, al zijn er nog enkele plekken waar nog wel tegen een bal wordt getrapt. In Nicaragua gebeurt dat, zij het met meer dan tegenzin.

Coronavirus of niet, in Nicaragua staat een topper op programma
© Pro Shots

Terwijl ook de landen in Midden-Amerika de eigen competities hebben stilgelegd vanwege het coronavirus, gaat de strijd om de titel van Nicaragua door. Koploper Managua ontvangt zondag nummer twee Diriangén. De topper wordt wel achter gesloten deuren gespeeld.

De spelers zouden liever vandaag dan morgen stoppen, maar voelen zich genoodzaakt door te gaan, zo vertelt  Leandro Figueroa in het Argentijnse La Nacion. Het dreigement te worden ontslagen brengt de spelers alsnog binnen de lijnen.

De Argentijnse aanvaller, die sinds de zomer van 2019 voor het Nicaraguaanse Walter Ferretti speelt, kan er met zijn hoofd niet bij dat de competitie niet is stilgelegd. 'Het is ongelooflijk dat de wedstrijden doorgaan', aldus Figueroa. 'Het besluit is genomen door de profliga met instemming van de clubs. Van de tien teams in de Primera División stemde alleen Diriangén tegen.'

Juist bij die club klinkt ook het meeste verzet. 'Ik wil niet spelen en ik begrijp niet dat mijn collega's niets zeggen', aldus de Uruguayaan Bernando Laureiro van Diriangén vorige week strijdvaardig. 'Het draait om ons, en niemand anders. Als een team dertig spelers heeft en alle dertig zeggen dat ze niet willen spelen, dan spelen ze niet en is het klaar.' Maar afgelopen woensdag speelde Laureiro wel mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.