Coronavirus heeft ook gevolgen voor Copa América en Leeuwinnen

Reacties

In lijn met het besluit van de UEFA om het EK te verplaatsen naar 2021, schuiven ook de Copa América en het EK voor vrouwen op.

Coronavirus heeft ook gevolgen voor Copa América en Leeuwinnen
© Pro Shots

Het toernooi om de Copa América stond net als het EK voor komende zomer gepland, maar gaat eveneens naar 2021 zodat de Europese clubs kunnen beschikken over hun Zuid-Amerikaanse internationals als ze het seizoen komende zomer hopen af te maken. Momenteel zijn alle Europese competities stilgelegd wegens de uitbraak van het coronavirus.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) dankbaar dat het meewerkt aan het besluit om de komende maanden voorrang te verlenen aan het clubvoetbal. 'Dit betekent dat de clubs en competities in Europa zo weinig mogelijk worden verstoord en hun spelers beschikbaar hebben. Dat wordt zeer gewaardeerd door de Europese voetbalgemeenschap.'

Behalve het toernooi om de Copa América schuift ook het EK voor vrouwen op. De Europese eindronde in Engeland, waar de Oranje Leeuwinnen aantreden als titelverdediger, stond eigenlijk gepland voor de zomer van 2021 en schuift waarschijnlijk een jaar op, net als de kwalificatieduels voor dat toernooi. De KNVB meldde in een persbericht dat de UEFA nog naar nieuwe data zoekt.

Tokio
Over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen in Tokio, waar de Nederlandse vrouwen zullen meedoen aan het voetbaltoernooi, is vooralsnog geen beslissing genomen. Het IOC ziet vier maanden voor de start van het evenement nog geen reden om drastische maatregelen te nemen en moedigt alle atleten aan zo goed als mogelijk is door te gaan met hun voorbereiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.