Coronagekte bij River: geblesseerde middenvelder moet keepen in CL-duel

Reacties

Kan je het je voorstellen? Davy Klaassen of Marco van Ginkel op doel in een Champions League-wedstrijd van Ajax of PSV, terwijl ze ook nog met een blessure kampen? Waarschijnlijk niet, maar het is wel wat staat te gebeuren bij River Plate.

Coronagekte bij River: geblesseerde middenvelder moet keepen in CL-duel
© Pro Shots
River Plate
River Plate
2 - 1
Independiente Santa Fe
Independiente Santa Fe

De Argentijnse grootmacht is getroffen door een corona-explosie, maar moet komende nacht desondanks aantreden in het toernooi om de Copa Libertadores tegen Independiente Santa Fé. Onder de 25 coronagevallen bij de club zitten ook alle keepers uit de A-selectie: Franco Armani, Enrique Bologna en Germán Lux. En omdat de Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL) geen regel heeft dat een club in dat geval een beroep mag doen op een keeper uit de jeugd, zit trainer Marcelo Gallardo met een probleem.

De oplossing? De geblesseerde Enzo Pérez staat woensdagnacht waarschijnlijk onder de lat. De 35-jarige middenvelder, die in Europa bij Benfica en Valencia speelde, liep afgelopen zondag een dijbeenblessure op in de kraker tegen Boca Juniors. Zijn meespelen als veldspeler is woensdagavond daardoor vrijwel uitgesloten, maar dinsdag stond de 26-voudig international op de training wel te keepen. Argentijnse media verwachten dan ook dat Pérez vannacht zal fungeren als gelegenheidskeeper nu de nood hoog is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want die is hoog. Verder heeft Gallardo namelijk maar tien fitte veldspelers tot zijn beschikking, al is er nog de hoop dat Javier Pinola op tijd is hersteld van een breuk in zijn rechterarm. Onderzoek moet uitwijzen of de 38-jarige verdediger en voormalig speler van Atlético Madrid en 1. FC Nürnberg, op tijd fit is om zijn ploeg uit de brand te helpen. Want de belangen zijn groot. River Plate kan vannacht bij een zege op de club uit Colombia plaatsen voor de een grote stap zetten naar de knock-outfase.

CONMEBOL Libertadores

Stand Groepsfase Groep D CONMEBOL Libertadores 2021

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Fluminense
6
3
2
1
10-7
+3
11
2
River Plate
6
2
3
1
7-7
0
9
3
Junior
6
1
4
1
6-6
0
7
4
Independiente Santa Fe
6
0
3
3
4-7
-3
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer River Plate
Meer over River Plate
Meer CONMEBOL Libertadores
Meer over CONMEBOL Libertadores
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.