Bizar: River Plate wint na corona-explosie met geblesseerde middenvelder op doel

Reacties

River Plate heeft in het toernooi om de Copa Libertadores thuis gewonnen van Independiente Santa Fé, uit Colombia. Normaal niet zo'n schokkend nieuws, maar dit keer wel. De Argentijnse topploeg werd namelijk ongekend hard getroffen door het coronavirus en had slechts elf fitte spelers, waardoor er een (nota bene geblesseerde) veldspeler op doel moest.

Bizar: River Plate wint na corona-explosie met geblesseerde middenvelder op doel
© Pro Shots
River Plate
River Plate
2 - 1
Independiente Santa Fe
Independiente Santa Fe

Het was op voorhand al een bizar verhaal. De Argentijnse grootmacht River Plate werd deze week ongenadig hard getroffen door het coronavirus. Voor het groepsduel met Independiente Santa Fé in de strijd om de Copa Libertadores (de Champions League van Zuid-Amerika) raakten niet minder dan 25 (!) selectiespelers besmet met het virus. Onder die spelers zaten ook Franco Armani, Enrique Bologna en Germán Lux: de drie keepers uit de selectie.

Desondanks was de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL niet van plan om de wedstrijd te verzetten. Sterker nog: River Plate mocht ook geen beroep doen op de vierde of vijfde doelman, of een jeugdkeeper. Afgelopen weekend in de competitie moest de 21-jarige jongeling Leonardo Díaz nog debuteren, maar hij stond niet op de lijst voor de Copa Libertadores. Overigens was dat ook deels de schuld van River Plate zelf: zij kozen er een tijd geleden voor om niet 50, maar slechts 32 spelers in te schrijven.

Hoe dan ook: trainer Marcelo Gallardo zat met een probleem, want er was geen enkele doelman inzetbaar. Zijn oplossing was even noodgedwongen als opmerkelijk: de geblesseerde Enzo Pérez stond tegen Santa Fé onder de lat. Waarom opmerkelijk? Niet alleen omdat hij dus geblesseerd is, maar vooral omdat hij een middenvelder is... Daarnaast had Gallardo geen enkele wisselspeler tot zijn beschikking: de wedstrijdselectie bestond uit precies elf (veld)spelers.

Sprookje
En toch gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) het onmogelijke. Hoewel Santa Fé in het voorlaatste groepsduel móést winnen om nog in de race te blijven, won River Plate. Door goals van Federico Angileri (na een fout achterin) en Julian Álvarez stond het na vijf minuten al 2-0. Gelegenheidskeeper Pérez kreeg maar weinig te doen, al moest hij in de 73ste minuut toestaan hoe Kelvin Osorio scoorde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar bleef het echter bij, tot grote vreugde van alles en iedereen bij River Plate. Toch moet de blik al snel weer naar voren. Over een paar dagen staat de laatste groepswedstrijd op de rol en de Argentijnen kunnen er nog steeds uit vliegen (zie stand onderaan). Maar deze krankzinnige zege nemen ze River Plate (en Pérez) in ieder geval niet meer af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.