Coronacrisis raakt Deventer hard: Go Ahead zegt álle aflopende contracten op

Reacties

De onzekerheid rondom het coronavirus heeft bij Go Ahead Eagles tot een ingrijpende maatregel geleid. De club ziet zich gedwongen om álle aflopende contracten formeel op te zeggen.

Coronacrisis raakt Deventer hard: Go Ahead zegt álle aflopende contracten op
© Pro Shots

Volgens de Nederlandse regelgeving moeten clubs vóór 1 april officieel melden dat contracten van spelers niet verlengd worden, omdat die verbintenissen anders automatisch en tegen dezelfde voorwaarden verlengd worden. Datzelfde geldt voor het wel of niet lichten van opties. In veel gevallen besluiten clubs dan om contracten inderdaad formeel op te zeggen, om vervolgens alsnog in gesprek te gaan met de spelers die zij graag langer voor de club willen behouden.

Go Ahead ziet zich nu dus echter genoodzaakt om álle aflopende contracten op te zeggen. 'Een drastisch besluit, maar met het oog op de huidige situatie in de wereld kunnen we geen risico’s nemen', zo laat technisch manager Paul Bosvelt weten. De spelers van wie voorlopig dus afscheid genomen zal gaan worden zijn Hobie Verhulst, Mark Spenkelink, Jeroen Veldmate, Elmo Lieftink, Jaroslav Navrátil, Adrian Edqvist, Alexander Bannink, Donny van Iperen, Maarten Pouwels, Maecky Ngombo, Soufyan Ahannach, Henri Anier, Jenthe Mertens en Elso Brito.

'Een flinke groep', zo bestempelt Bosvelt de veertien spelers. 'Met meerdere van deze spelers waren we in normale omstandigheden gaan praten over contractverlenging of het lichten van hun optie. Maar de huidige omstandigheden zijn verre van normaal. Er valt op dit moment geen zinnig woord te zeggen over de impact van de huidige situatie waarin de voetbalwereld verkeert. Worden wedstrijden wel of niet gespeeld? Is dat met of zonder publiek? En wanneer? Hoe komt het (regionale) bedrijfsleven uit deze corona-crisis? Allemaal factoren die een grote invloed hebben op onze financiële huishouding. Nu grote beslissingen nemen op het gebied van contracten is te risicovol.'

Toch is de deur voor de spelers daarmee nog niet definitief dicht, stelt Bosvelt. 'Integendeel. Als wij in de komende dagen, weken of maanden beter inzicht hebben in onze situatie (her)starten we de gesprekken onmiddellijk. Ik heb alle jongens met een aflopende verbintenis vandaag telefonisch een toelichting gegeven, en allemaal toonden ze niets dan begrip voor ons standpunt.' Overigens bestaan er geen zorgen over het voortbestaan van Go Ahead. 'Door een gezond financieel beleid kunnen we als club wel tegen een stoot', stelt Bosvelt de fans gerust.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.