Corona-uitbraak ettert door in Duitsland: DFB-baas spreekt zich uit

Reacties

De corona-uitbraak bij de Duitse ploeg blijft de gemoederen bezighouden. In navolging van bondscoach Hansi Flick heeft ook Rainer Koch, interim-voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), zich uitgesproken over de netelige situatie.

Corona-uitbraak ettert door in Duitsland: DFB-baas spreekt zich uit

Flick draaide er op de persconferentie in aanloop naar de duels met Liechtenstein (9-0) en Armenië (4-1) niet omheen. In de ogen van de bondscoach is de enige uitweg dat iedereen zich laat vaccineren, ook in het profvoetbal. Flick kreeg maandag bijval van Koch, die zich wil inspannen om alle internationals te overtuigen.

'We zijn allemaal van van mening dat we eraan moeten werken om mensen zich te laten vaccineren', zegt de DFB-baas tegen Nürnberger Nachrichten. 'Het is niet mijn rol om van tafel naar tafel te gaan, al maak ik wel deel uit van de delegatie van de nationale ploeg. Men moet zich afvragen in hoeverre andere mensen negatieve effecten voor zichzelf moeten accepteren.'

Extra lading
Het vaccinatievraagstuk kreeg in Duitsland extra lading, nadat Joshua Kimmich onlangs zijn bezorgdheid uitsprak en ploeggenoot Niklas Süle positief testte in aanloop naar de interlandperiode. Overigens was Süle volgens de DFB wél volledig gevaccineerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.