Cornerdoelpunt Joaquín hoogtepunt van heerlijk bekerduel

Oussama Idrissi deed het onlangs nog voor AZ in de Eredivisie, donderdag was het Joaquín die het flikte. De 37-jarige aanvoerder van Real Betis scoorde in één keer uit een corner in het heenduel met Valencia in de halve finale van het Copa del Rey-toernooi.

Real Betis Sevilla
2 - 2
Valencia
Valencia

Betis en Valencia maakten er in het kolkende Estadio Benito Villamarín, ook het decor van de finale, een heerlijke wedstrijd van. Voor de twee voormalig kampioenen van Spanje is het ook alweer even geleden dat ze de Copa del Rey wonnen: Betis voor het laatst in 2005, Valencia in 2008 onder leiding van Ronald Koeman.

In de jacht op een herhaling van het succes onder de huidige bondscoach van Oranje toverde Valencia vorige week nog een heuse Houdini-act uit de hoge hoed met twee goals van Rodrigo in de extra tijd tegen Getafe (3-1). Dit keer was het Betis dat met een waar kunststukje voor het hoogtepunt van de avond zorgde.

In de 54ste minuut scoorde clubicoon Joaquín namelijk in één keer vanuit een corner. Heel even was er twijfel of de bal de doellijn daadwerkelijk was gepasseerd, maar al snel bleek dat Valencia-doelman Jaume Domenech inderdaad te laat was om het schitterende doelpunt van de Betis-legende te voorkomen.

Spits Loren had vlak voor rust al de score geopend met een kopbal, maar Betis gaf de 2-0 voorsprong nog weg. Eerst knikte Denis Cheryshev raak uit een voorzet van Kévin Gameiro, waarna de Franse spits uit een fraaie pass van Rodrigo in de extra tijd ook nog de 2-2 maakte. Op 27 februari is de return in Mestalla.