Cornelisse hoopt op minuten in laatste thuisduel

Reacties

Willem II neemt zondag in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ADO Den Haag afscheid van de 37-jarige Tim Cornelisse. Na achttien jaar is zijn actieve loopbaan bijna ten einde.

Cornelisse hoopt op minuten in laatste thuisduel

'Na het kampioenschap van vorig jaar in de Jupiler League dacht ik nog: Dit is een mooi moment om te stoppen. Maar ik was nog fit en trainer Jurgen Streppel wilde me graag behouden. En ik wilde ook liever afscheid nemen in de Eredivisie. Maar ik ben nu 37 jaar, heb een mooie loopbaan gehad. Het is genoeg geweest', zegt Cornelisse op de clubwebsite.

Cornelisse is bezig aan zijn tweede seizoen in Tilburg en speelde in het verleden voor AZ, FC Oss, Anderlecht, RKC Waalwijk, Vitesse, FC Utrecht en FC Twente. 'Ik heb een mooi rijtje clubs achter mijn naam staan. Ik kan terugkijken op een geslaagde carrière', aldus Cornelisse, die dit seizoen slechts vier keer in actie kwam. 'Tegen Go Ahead Eagles raakte ik geblesseerd en daarna werd mijn plek overgenomen. Ik wist dat ik geen eerste keus was.'

'Binnen de lijnen was mijn inbreng beperkt, maar ik heb geprobeerd mijn ervaring individueel op jongere spelers over te brengen', aldus Cornelisse. 'Dat geeft ook voldoening. We zijn op een mooie manier in de Eredivisie gebleven en we willen dit seizoen goed afsluiten en zo hoog mogelijk eindigen. Zeker in de laatste thuiswedstrijd willen we een goed resultaat neerzetten om de supporters te bedanken.'

Minuten
Of de verdediger in actie gaat komen is nog de vraag. 'Natuurlijk hoop ik speelminuten te krijgen. De kans is groot, maar het gebeurt alleen als de wedstrijd het toelaat. Het spelverloop is nu eenmaal niet te voorspellen. We zullen zien of het ervan komt', zegt de rechtsback tot slot.

Morgenmiddag neemt de huidige nummer tien van de Eredivisie het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Een week later sluit Willem II het seizoen 2014/15 af met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.