Copa del Rey-stunt Valencia doet Barcelona en Cillessen pijn

Reacties

Barcelona heeft zaterdag de Copa del Rey moeten laten aan Valencia, dat in Sevilla de wens van Jasper Cillessen verpestte.

Copa del Rey-stunt Valencia doet Barcelona en Cillessen pijn
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Valencia
Valencia

Cillessen wist extra schijnwerpers op zich gericht. De Oranje-doelman met de uitgesproken wens Camp Nou achter zich te laten in de jacht op meer speeltijd wilde het Catalaanse hoofdstuk van zijn carrière afsluiten met zijn zevende prijs in dienst van Barcelona.

Na 45 minuten zocht de goalie de kleedkamer in Sevilla op met het idee dat Valencia de inlossing van die wens onzeker had gemaakt. Al in de eerste minuut was Barcelona ontsnapt aan een dramatisch begin. Gerard Piqué behoedde met een redding op de doellijn de valse start.

Het was geen wake-up call voor de Catalaanse formatie. In de 22ste minuut moest Cillessen een antwoord schuldig blijven op een schot van Kevin Gameiro, die dankbaar profiteerde van de defensieve kwetsbaarheid van Barcelona.

Na ruim een half uur was het de beurt aan Rodrigo Moreno om dat te doen (0-2). Zijn kopbal op aangeven van Carlos Soler bood Valencia een grotere marge en dwong Barcelona tot een lastiger inhaalrace.

Een heerlijke actie van Lionel Messi in de 55ste minuut gaf de Catalaanse burger moed. De Argentijn zette met een solo de defensie van Valencia te kijk en nam vanaf rechts met buitenkant voet het vijandelijke doel onder vuur. De bal eindigde tegen de paal, waarna Arturo Vidal in de rebound faalde.

Messi blies in de 73ste minuut de Barcelona-hoop nieuw leven in. Van dichtbij prikte hij de aansluitingstreffer binnen nadat keeper Jaime Doménech een rebound had moeten toestaan na een harde kopbal van Clement Lenglet.

Het bleek een onvoldoende basis om de dreigende onheil te voorkomen. Valencia bleef ondanks de groeiende Catalaanse druk met kunst en vliegwerk overeind en veroverde de achtste Copa del Rey in de historie. Het was eerste beker sinds het succes onder Ronald Koeman. Voor Barcelona was het een onbevredigend einde aan een seizoen, waarin het ook in de Champions League teleurstelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.