Copa América zorgt voor tweespalt in Brazilië: 'Bondscoach wil opstappen'

Reacties

Het toernooi om de Copa América leidt in Brazilië tot veel onrust. Spelers overwegen een boycot, terwijl bondscoach Tite zou denken aan opstappen vanwege de gang van zaken.

Copa América zorgt voor tweespalt in Brazilië: 'Bondscoach wil opstappen'
© Pro Shots

Na het afzeggen van beoogde gastheren Colombia en Argentinië bood Brazilië aan het toernooi onderdak te bieden. De eigen internationals reageerden vol ongeloof en zeer onaangenaam verrast aangezien hun land zwaar gebukt gaat onder de corona-epidemie.

Een onderhoud met de Braziliaanse bondspresident Rogério Caboclo zorgde voor meer ongenoegen bij de internationals, die vinden dat het toernooi eigenlijk afgeblazen dan wel uitgesteld moet worden.

Een boycot is ter sprake gekomen als ultieme uiting van verzet, zo melden de Braziliaanse media. Ook Argentijn Sergio Agüero en Uruguayanen Luis Suárez en Fernando Muslera hebben zich in die richting uitgesproken.

Het conflict dreigt meer gevolgen te hebben voor de nationale ploeg. In Brazilië wordt geopperd dat bondscoach Tite de eer aan zichzelf wil houden. Gezien het verschil van inzicht zou hij een vertrek de juiste stap achten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.