Coolen maakt bij Adelaide United plaats voor analist

Adelaide United heeft Rini Coolen ontheven uit zijn functie. Als opvolger werd de Australische oud-international John Kosmina naar voren geschoven.

Coolen maakt bij Adelaide United plaats voor analist

Het vertrek van Coolen als trainer volgde op de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Gold Coast United van vrijdag. De clubleiding van Adelaide United achtte een wisseling van de wacht noodzakelijk. 'Wat vrijdag gebeurde was duidelijk onacceptabel', zei voorzitter Greg Griffin.

Kosmina moet Adelaide United weer terugbrengen naar de Australische top. De 55-jarige oud-international was eerder werkzaam bij The Reds (van 2003 tot 2007), maar was afgelopen jaren niet meer actief als trainer op het hoogste niveau. Kosmina werkte in Australië als analist voor radio en televisie.

De 44-jarige Coolen, die nog een contract voor anderhalf jaar heeft, blijft vooralsnog wel verbonden aan Adelaide United. Maar in plaats van hoofdtrainer gaat hij zich bemoeien met de jeugdopleiding van de Australische club. Coolen trad in 2010 aan bij Adelaide United. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's