Manchester United is er zondag ondanks een spectaculaire comeback niet in geslaagd om te winnen van stuntploeg Sheffield United. Vlak voor het einde zorgde Oliver McBurnie voor heel wat stof tot napraten.

Sheffield United
3 - 3
Manchester United

Het duel op Bramall Lane werd een memorabele wedstrijd, die sowieso al bijzonder was voor Harry Maguire. De duurste verdediger van de wereld werd geboren in Sheffield, groeide op als supporter van The Blades en maakte bij Sheffield United zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2014 vertrok hij voor een kleine drie miljoen euro naar Hull City en vijf jaar later maakte Manchester United (dat Maguire volgens David Moyes in zijn tijd bij Sheffield al op het oog had) liefst 88 miljoen euro over naar Leicester City.

Maguire heeft een ongelooflijke groei doorgemaakt en dat geldt ook voor Sheffield, dat dit seizoen als nieuwkomer in de Premier League een ware sensatie is. De ploeg van Chris Wilder maakte ook in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen het grote Manchester United indruk. David de Gea hield de bezoekers met enkele knappe reddingen nog lang op de been, maar was in de negentiende minuut kansloos toen John Fleck na wéér een ingreep van de keeper uit een rebound de score opende.

Bij het openingsdoelpunt van Sheffield was er een negatieve hoofdrol voor Phil Jones, die zondag voor het eerst dit seizoen mocht meedoen in een competitieduel van Manchester United. De verdediger liet zich simpel aftroeven door Lys Mousset en dat werd genadeloos afgestraft. De bezoekers moesten in de achtervolging, maar kwamen in de eerste helft niet verder dan één schot tussen de palen. Met Ole Gunnar Solskjaer voor de groep kwam dat nog niet eerder voor in een eerste helft van een Premier League-wedstrijd.

In de zevende minuut van de tweede helft verdubbelde Sheffield zijn marge. Fleck creëerde met een slim passje ruimte voor Mousset, die opstoomde en De Gea versloeg met een geplaatste schuiver vanuit de tweede lijn. United moest nu van ver komen en met een beheerste volley bracht Brandon Williams (19) de spanning achttien minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Niet lang hierna tikte de achttienjarige invaller Mason Greenwood de gelijkmaker binnen.

Sheffield United kreeg geen enkele tijd om bij te komen en kwam razendsnel na de goal van Greenwood ook nog eens op een 2-3 achterstand. Daniel James combineerde met Anthony Martial en legde de bal op een presenteerblaadje voor Marcus Rashford, die de comeback van Manchester United compleet maakte. De bezoekers scoorden zo drie keer in een tijdsbestek van slechts acht minuten en leken daarmee op weg naar de tweede uitzege van dit seizoen. Vlak voor het einde ging het echter toch nog mis.

Over de gelijkmaker van McBurnie zal nog wel even nagepraat worden. De spits leek een doorgeschoten bal met de hand te controleren, waardoor de VAR de beelden van zijn doelpunt even terugkeek. De videoscheidsrechter zag geen reden om in te grijpen en dus werd de 3-3 goedgekeurd. Dit bleek het slotakkoord te zijn en dus pakte Manchester United weer niet de drie punten buiten Old Trafford. The Red Devils wonnen maar één van de laatste elf uitwedstrijden in de Premier League. De druk op Solskjaer zal ongetwijfeld weer gaan toenemen.