Conte: 'We hebben zeven punten nodig voor de titel'

Antonio Conte heeft een goed gevoel overgehouden aan de overwinning op Lazio (2-0). De trainer van Juventus zag zijn ploeg een grote stap zetten naar de tweede achtereenvolgende landstitel, aangezien directe concurrenten AC Milan en Napoli zondag niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.

Conte: 'We hebben zeven punten nodig voor de titel'

'We hebben drie belangrijke punten gepakt en de voorsprong op Napoli en Milan vergroot', aldus Conte tijdens de persconferentie. 'Maar we zijn nog geen kampioen. We hebben nog zeven punten nodig voor de titel.' In de Serie A zijn voor De Oude Dame nog zes duels te gaan.

Juventus is volgens de Italiaanse oefenmeester bezig aan een sterk seizoen, zowel in de Serie A als in Europa. 'We reikten dit jaar tot de laatste acht in de Champions League en in Italië staan we al een lange tijd op de eerste plaats', meldt de 43–jarige Conte.

Over het optreden van zijn elftal in Rome was de voormalige international van Italië ook zeer te spreken. Met name de tandem Claudio Marchisio/Mirko Vucinic kreeg lof. Marchisio fungeerde in Stadio Olimpico als aangever van de Montenegrijn.

'Ik wist dat ik Marchisio goed kon gebruiken als aanvallende middenvelder. Hij en Vucinic vormen een prachtig koppel', legt Conte uit. Komende zondag staat de topper in eigen huis tegen AC Milan op het programma. De voorsprong van Juve op Napoli en Milan bedraagt respectievelijk elf en vijftien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen