Conte waarschuwt spelers vast: 'Rustig aan doen is voor losers'

Reacties

Hoewel Chelsea de trofee die hoort bij het winnen van de Premier League nog niet eens in ontvangst heeft genomen, drukt manager Antonio Conte zijn spelers nu al op het hart om komend seizoen niet op hun lauweren te rusten.

Conte waarschuwt spelers vast: 'Rustig aan doen is voor losers'

'Iemand die blij is met zijn prestaties uit het verleden is geen winnaar', laat Conte optekenen door The Guardian. 'Hij is een loser. Het verleden is mooi als je hebt gewonnen. Maar voor echte winnaars is het verleden niet belangrijk. Als je een loser bent, blik je terug waardoor je niet zal winnen.'

In het seizoen 2015/16 stortte titelverdediger Chelsea als een kaartenhuis in elkaar, waardoor de ploeg zelfs even rond de degradatiezone bivakkeerde. Het leidde tot het ontslag van manager José Mourinho. De spelers van Chelsea kregen destijds de kritiek dat ze na het winnen van het kampioenschap onbewust een stapje minder zetten, dat ze zouden relaxen.

'Ik houd niet van het woord relaxen', maakt Conte voor zover dat nodig is nog eens duidelijk. 'Mijn spelers mogen wel genieten van hun prestatie. We hebben een moeilijk pad afgelegd en hard gewerkt, daarom is het goed om daar even bij stil te staan. Maar relaxen? Nee, dat niet. Ik wil dat spelers elke dag geconcentreerd zijn en zich klaarmaken voor een nieuwe overwinning.'

Chelsea sluit het Premier League-seizoen zondagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen Sunderland. Zaterdag wacht nog de finale van het FA Cup-toernooi tegen Arsenal.

Lees op VI Pro hoe Conte de succesformule vond bij Chelsea

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.