Conte verklaart absentie Bergwijn en maakt einde aan geruchten

Reacties

Antonio Conte heeft uitsluitsel gegeven over de afwezigheid van Steven Bergwijn tegen Southampton. De aanvaller ontbrak vanwege een blessure in de wedstrijdselectie, aldus de manager van Tottenham Hotspur.

Conte verklaart absentie Bergwijn en maakt einde aan geruchten
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

'Steven is geblesseerd. Tegen Crystal Palace voelde hij een probleem aan zijn kuit. Ook Giovani Lo Celso, Cristian Romero en Ryan Sessegnon zijn geblesseerd. Ze zullen voor het weekeinde niet terug zijn', zo wordt Conte geciteerd door de Engelse media.

Tottenham gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Watford, maar Bergwijn lijkt ook daar dus niet bij te zijn. De afwezigheid van de 24-jarige linksbuiten tegen Southampton leidde tot speculaties in de Engelse media en op social media. Het uitblijven van een verklaring voor zijn absentie werd gekoppeld aan een mogelijke transfer. Bergwijn wordt immers al weken met een vertrek in verband gebracht.

De zestienvoudig international van het Nederlands elftal lijkt er vooralsnog echter goed op te staan bij Conte. Hij kreeg recent immers speeltijd tegen West Ham United en Crystal Palace en in dat eerste duel was Bergwijn goed voor een doelpunt en een assist. Conte liet zich na afloop lovend uit over zijn pupil: 'Hij verbetert zich elke dag. Hij laat mij zien dat hij een goede optie kan zijn.'

Over de uitslag tegen Southampton was Conte logischerwijs 'teleurgesteld': 'Want als je tegen tien man speelt, moet je profiteren. Southampton was goed en verdedigde erg goed, maar wij kunnen veel beter en moeten de bal sneller laten gaan.' Vermoeidheid speelde Spurs parten, aldus Conte: 'Het is niet makkelijk om na 44 uur weer te spelen, want je moet herstellen van de laatste wedstrijd. Misschien heeft de vermoeidheid invloed gehad op de beslissingen die mijn spelers namen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.