Tottenham verspeelt vijfde plaats op frustrerende middag

Tottenham Hotspur is de vijfde plaats in de Premier League kwijtgeraakt aan West Ham United. Het team van Antonio Conte beleefde een frustrerende middag tegen Southampton en verspeelde punten, terwijl West Ham met 1-4 wist te winnen van Watford. Norwich City ging kansloos onderuit tegen Crystal Palace en blijft laatste staan.

Southampton
Southampton
1 - 1
Tottenham Hotspur

Zonder Steven Bergwijn (Conte had de Nederlander niet opgenomen in de wedstrijdselectie) had Tottenham in de beginfase het beste van het spel. Er werd ook gescoord, maar een kopdoelpunt van Ben Davies werd wegens buitenspel afgekeurd. Na een kwart wedstrijd was het Southampton dat brutaal de leiding nam: James Ward-Prowse hamerde met zijn wreef schitterend binnen. Tottenham stelde voor rust echter orde op zaken, met dank aan Mohammed Salisu. De verdediger vloerde Heung-min Son in het strafschopgebied, werd op zijn tweede gele kaart getrakteerd en zag hoe Harry Kane vervolgens vanaf elf meter geen fout maakte.

De spits kwam zo voor het eerst sinds januari 2021 in drie opeenvolgende Premier League-wedstrijden tot scoren. Spurs hoopte na rust door te drukken, maar het zat niet mee. Een treffer van Kane werd afgekeurd wegens buitenspel en ook hierna slaagde Tottenham er niet meer in om te scoren. Met name Son en Lucas Moura kregen nog enkele aardige kansen, terwijl een doelpunt werd geannuleerd omdat Matt Doherty doelman Fraser Forster had gehinderd.

Watford
Watford
1 - 4
West Ham United

Watford leek een mooie middag tegemoet te gaan, want al na vier minuten stond het 1-0. Emmanuel Dennis scoorde met zijn linker op fraaie wijze en onderstreepte zijn goede vorm. West Ham toonde echter veerkracht en boog de score binnen het halfuur om. Nadat Saïd Benrahma al de lat had geraakt, was het Tomas Soucek die de gelijkmaker aantekende en Benrahma die alsnog scoorde na een lage voorzet van Michail Antonio. Via Jarrod Bowen leek het na rust 1-3 te worden, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding van Soucek. Via een strafschop van Mark Noble liepen The Hammers even later alsnog uit naar een dubbele voorsprong, en invaller Nikola Vlasic tikte de 1-4 tegen de touwen na een uitstekende actie van Bowen.

Crystal Palace
3 - 0
Norwich City

Tim Krul kon het geplaagde Norwich vanwege zijn coronabesmetting niet helpen en zag hoe zijn medespelers kansloos ten onder gingen op Selhurst Park. Odsonne Édouard opende uit een strafschop al vroeg de score en nog voor rust liep Crystal Palace uit naar 3-0, via Jean-Philippe Mateta en opnieuw Édouard. Vlak voor tijd leken The Eagles er ook nog 4-0 van te maken, maar de treffer van Christian Benteke werd geannuleerd wegens buitenspel. Jaïro Riedewald bleef negentig minuten op de bank zitten.