Conte slaat bal uit handen Lijnders: 'Ik heb veel respect voor hem'

Reacties

De kou is uit de lucht tussen Antonio Conte en Pepijn Lijnders, zo verzekerde de trainer van Tottenham Hotspur op de persconferentie na het duel met Liverpool. Conte kreeg twintig minuten voor tijd een gele kaart, nadat hij de bal uit de handen van Lijnders sloeg.

Conte slaat bal uit handen Lijnders: 'Ik heb veel respect voor hem'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Conte wilde dat Andy Robertson snel werk maakte van een ingooi, want Tottenham was op zoek naar de gelijkmaker. Assistent-trainer Cristian Stellini van Tottenham gaf Robertson een bal, terwijl assistent-trainer Lijnders van Liverpool een andere bal vasthield. Conte was gefrustreerd over het handelen van Lijnders en sloeg de bal uit zijn handen, wat de Italiaan op een gele kaart kwam te staan.

'De assistent-trainer hield de bal vast, hij wilde 'm niet geven. Het is allemaal in orde. Ik heb veel respect voor Jürgen Klopp en zijn assistent', benadrukte Conte na de wedstrijd. Hij begon zijn persconferentie zelfs met een verwijzing naar Klopp, toen de vraag werd gesteld of Tottenham minstens een punt had moeten overhouden aan de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Voordat ik die vraag beantwoord: was Jürgen tevreden over de manier waarop we speelden? Ja? Het is belangrijk om zijn mening te kennen', zei Conte op wat cynische wijze. Hij refereerde indirect aan een uitspraak van Klopp na de onderlinge wedstrijd op Anfield in mei (1-1), toen de Duitser zei dat het voetbal van Tottenham 'niet zijn soort voetbal' was.

'Jürgen is een heel goede trainer. Uiteindelijk hebben we vandaag verloren. Ik ben blij met de manier waarop we speelden op Anfield. Toen was de uitslag 1-1 en dat was een beter resultaat dan nu', vervolgde de oefenmeester. 'Ik ben tevreden over ons spel.' Ook de eerste helft was in de ogen van Conte positief. 'Dan zul je vast zeggen: "Maar je ploeg stond met 0-2 achter." Dat klopt, maar we lieten zien hoog druk te willen zetten.'

Het aanvallende voetbal had een keerzijde, moest de trainer toegeven. 'Het resulteerde ook in het tweede doelpunt van Liverpool.' Na een lange bal van Alisson Becker kopte Eric Dier de bal op ongelukkige wijze terug richting Hugo Lloris, waardoor Mohamed Salah tussenbeide kon komen en uiteindelijk scoorde. 'Door hoog druk te zetten, ben je kwetsbaar bij lange ballen. Eric was onfortuinlijk.'

'In de eerste helft creëerden we kansen en raakten we de paal. We speelden open voetbal omdat we het Liverpool lastig wilden maken, maar toch stonden we 0-2 achter na de eerste helft. In de kleedkamer sprak ik geen negatief woord. Ik zei dat we op dezelfde manier verder moesten gaan', vervolgde Conte. 'Er is teleurstelling over het resultaat, maar deze wedstrijd is ook een voorbeeld voor onze ploeg. We hebben laten zien ondanks het gemis van veel belangrijke spelers (Cristian Romero, Richarlison en Heung-Min Son, red.) goed te kunnen voetballen tegen een ploeg die de afgelopen jaren heeft gedomineerd in de Premier League en de Champions League.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
8
Tottenham Hotspur
38
18
6
14
70-63
+7
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.