Conte looft oude club Juventus, maar tempert optimisme

Reacties

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte vindt dat ze zich in zijn vaderland geen illusies moeten maken door de sterke prestaties van Italiaanse clubs in Europa.

Conte looft oude club Juventus, maar tempert optimisme

Napoli en Fiorentina reikten tot de halve finale in de Europa League, Juventus speelt zelfs de finale van de Champions League. 'Een Italiaans team in de eindtrijd is een buitengewone prestatie. Ik hoop dat dit het begin is van een gestaag herstel van het Italiaanse voetbal', aldus Conte tegenover Mediaset.

Conte was tot vorig seizoen werkzaam als trainer in Turijn, waarna hij aan de slag ging als bondscoach. 'We moeten onszelf niet rijk rekenen. Hopelijk kunnen ook andere Italiaanse clubs een voorbeeld nemen aan de goede resultaten van Juventus en maken ook die de komende jaren stappen vooruit.'

Juventus neemt het op 6 juni in de eindstrijd van de Champions League op tegen Barcelona. De finale wordt gespeeld in Berlijn, waar Italië in 2006 wereldkampioen werd. De huidige Juventus-spelers Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli en Andrea Pirlo behoorden toen tot de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.