Conte: 'Ik ben beetje een ramp in overtuigen clubleiding'

Reacties

Antonio Conte ligt bij Chelsea onder vuur. De Italiaanse manager kent zijn sterke en zwakke punten. Op sommige punten is hij zelfs 'een ramp'.

Conte: 'Ik ben beetje een ramp in overtuigen clubleiding'

Zo noemt Conte zichzelf in het overtuigen van de Chelsea-leiding welke spelers te halen. En dus moet de Italiaan het doen met Emerson Palmieri, Ross Barkley en Olivier Giroud in plaats van de gehoopte Alexis Sánchez, Alex Sandro en Virgil van Dijk. The Blues konden en wilden niet meegaan in de financiële wedloop in de Premier League.

'Mijn taak is om iedere speler beter te maken, in alle opzichten. Ik ben daar goed in', analyseert Conte zichzelf. 'Maar in het overtuigen van de club om spelers te kopen ben ik een beetje een ramp. Op dat punt zou ik mezelf flink kunnen verbeteren.'

Van de winteraanwinsten staat Giroud voor zijn basisdebuut voor Chelsea. De Franse spits kan maandag tegen West Bromwich Albion helpen de druk op Conte wat weg te nemen. De Italiaanse coach ligt onder vuur vanwege de teleurstellende resultaten. De naam Luis Enrique zingt rond als opvolger.

'We doen ons werk en ons werk is niet moeilijk. Maar je moet open staan voor de situatie en beseffen dat die kan veranderen', aldus Conte. 'Een club kan verschillende beslissingen nemen. Dat geldt ook voor mij. Maar ik herhaal: ik ben niet jaloers op andere managers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.