Conference League-succes heeft keerzijde: leegloop dreigt bij Feyenoord

Reacties

Voor Arne Slot is het vakantie, tijd om te reflecteren en vooruit te kijken. Als de Feyenoord-trainer straks ergens op een strandbed ligt, zal hij tevreden terugkijken op de prestatie die hij heeft geleverd met zijn staf en spelers.

Conference League-succes heeft keerzijde: leegloop dreigt bij Feyenoord
© Pro Shots

Als trainer haalde hij het maximale uit zijn groep; alle doelstellingen zijn behaald, van attractief spelen tot het ontwikkelen van spelers. Feyenoord heeft bovendien een nieuwe identiteit gekregen, die van een energiek en aanvallend team. Het gevolg van dit alles is dat zijn spelers international werden en zo steeds meer waarde beginnen te vertegenwoordigen op de transfermarkt. Ook een doel. En dat is meteen het gevaar. Slot kent de financiële situatie van Feyenoord en kan tellen. Met een beetje pech raakt hij zes basisspelers kwijt.

Leegloop dreigt bij Feyenoord: 'Arnesen moet deze zomer keihard aan de slag'

Olympique Lyon werkt aan een deal met Tyrell Malacia en heeft ook belangstelling voor Orkun Kökçü, in wie ook Lazio, AS Roma en Wolverhampton Wanderers interesse hebben. Luis Sinisterra staat op de lijst bij Bayer Leverkusen. Guus Til gaat in principe terug naar Spartak Moskou, Cyriel Dessers kan naar verschillende clubs en Reiss Nelson moet terug naar Arsenal. Bryan Linssen nadert een akkoord met Urawa Red Diamonds. En dan is er nog steeds belangstelling voor Marcus Pedersen, de Noorse international die zo sterk begon en daarna zijn basisplaats verloor aan Lutsharel Geertruida.

In de nieuwe editie van Voetbal International en op VI PRO zijn uitgebreide terugblikken te lezen op het succesvolle Conference League-seizoen van Feyenoord, dat woensdag werd besloten met een 1-0 nederlaag in de finale tegen AS Roma.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.