Concurrent of niet: Man City breekt contract van stille kracht open

Reacties

Rodri heeft bij Manchester City de beloning gekregen voor zijn uitstekende prestaties. Het contract van de 26-jarige Spanjaard is verlengd tot medio 2027.

Concurrent of niet: Man City breekt contract van stille kracht open
© Pro Shots

'Er is voor mij geen betere plek om te zijn', zegt Rodri na het verlengen van zijn contract. De controleur kwam drie jaar geleden voor liefst 62,7 miljoen euro van Atlético Madrid. Hij overtuigde niet in zijn debuutseizoen, maar groeide later op indrukwekkende wijze in zijn rol. Pep Guardiola liet de stille kracht van zijn elftal vorig seizoen liefst 46 keer spelen. In alle belangrijke wedstrijden stond Rodri aan de aftrap. João Cancelo was de enige veldspeler van de kampioen van Engeland die in de Premier League vorig seizoen meer speeltijd kreeg.

Rodri heeft komend seizoen wel een nieuwe concurrent in Manchester. The Citizens moesten een gat in de selectie opvullen na het afscheid van Fernandinho en hebben met Kalvin Phillips een nieuwe verdedigende middenvelder gehaald. De 26-jarige Engels international is voor 48,75 miljoen euro weggekocht bij Leeds United.

Phillips is niet gehaald om Rodri in het merendeel van de wedstrijden te vervangen, zo blijkt ook wel uit de contractverlenging. Statistieken onderstrepen de grote waarde die de Spanjaard heeft gehad voor City. Geen middenvelder had vorig seizoen in de Premier League meer succesvolle passes of meer onderscheppingen dan de spelverdeler, die ook nog eens in de top stond als het ging om het succespercentage bij het aangaan van kopduels.

Spelersprofiel

Rodri


Geboortedatum:
22 juni 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Madrid
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Spanje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.