Conceiçao komt met verklaring voor Ajax-malaise

Reacties

Francisco Conceiçao komt dit seizoen op huurbasis uit voor FC Porto, maar de buitenspeler heeft nog altijd een contract bij Ajax. Overigens heeft de Portugese topclub een optie tot koop. In een interview gaat Conceiçao in op de moeilijke fase waarin de Amsterdammers zich bevinden.

Conceiçao komt met verklaring voor Ajax-malaise
© Pro Shots

Spijt van zijn keuze om naar Ajax te gaan heeft hij niet, zo onthult Conceiçao tegenover MARCA. 'Dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik in het buitenland dingen heb geleerd die ik in Portugal niet had geleerd. Ik denk dat ik nu beter in staat ben om met de problemen en de situaties om te gaan die dit jaar zijn ontstaan. Mijn buitenlandse ervaring heeft me volgens mij veel geleerd.'

En het is ook niet zo dat het reilen en zeilen in Amsterdam hem niet bezighoudt nu hij tijdelijk weer in zijn thuisland voetbalt. 'Het is een geweldige club. Ik heb ervoor gespeeld en ik wil gewoon dat ze zo snel mogelijk weer terugkomen op hun oude niveau. De supporters weten wat succes is en ik hoop alleen maar dat ze snel weer bovenin meedoen.'

Conceiçao heeft een verklaring voor de malaise in de Johan Cruijff Arena. 'Vorig seizoen was al niet goed, maar niemand verwachtte dat het slechter zou worden. Het vertrek van mensen met een sterk verleden bij de club is belangrijk, en een reeks slechte beslissingen heeft ertoe geleid dat de club niet het succes heeft waar het aan gewend is. Als fan van Ajax hoop ik dat ze snel weer gaan winnen', aldus Conceiçao.

Of hij terugkeert bij Ajax is nog maar de vraag. Andere competities interesseren Conceiçao ook, vertelt hij desgevraagd. 'Ja, de Spaanse competitie trekt me zeer omdat ik hou van het voetbal, het land en de competitie. En Italië zie ik ook wel zitten, daar heeft mijn vader ook gespeeld', noemt hij twee opties. Geïnteresseerde partijen zullen met Ajax om tafel moeten, Conceiçao heeft in de hoofdstad nog een contract tot medio 2027.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.