Complottheorieën maken Conte depressief: 'Het is geen cafétoernooi'

Reacties

Het scenario dat een overwinning op Shakhtar Donetsk voor Internazionale niet genoeg is voor een plek in de volgende ronde van de Champions League, houdt Antonio Conte geen rekening mee. De Italiaanse coach wordt naar eigen zeggen depressief van de complottheorieën in Italiaanse media.

Complottheorieën maken Conte depressief: 'Het is geen cafétoernooi'
© Pro Shots

Wo 9 dec. 2020

Bij een zogeheten biscotto (het Italiaanse woord voor een salonremise waarin twee clubs het op een akkoordje gooien) tussen Borussia Mönchengladbach en Real Madrid zouden die twee clubs namelijk doorgaan naar de laatste zestien, als Inter tegelijkertijd wint van Shakhtar. De Milanezen zouden dan op basis van het onderlinge resultaat de tweede plek moeten laten aan Real, dat bij een gelijkspel tegen Gladbach echter is uitgeschakeld als Shakhtar tegen Inter minstens een punt pakt.

Conte maakt zich daarom naar eigen zeggen geen zorgen over wat er woensdagavond op het andere veld gebeurt. 'We hebben het hier over de Champions League en over grote clubs, niet over een of ander cafétoernooi. Ik hoop dat niemand aan de haal gaat met deze deprimerende verhalen. Op dit niveau speelt iedereen in het voetbal om te winnen', wees Conte suggesties over een akkoordje tussen Gladbach en Real resoluut van de hand tijdens zijn perspraatje.

Vidal
Conte stuurt zijn spelers woensdagavond tegen Shakhtar sowieso met maar één opdracht in het veld: winnen. 'De realiteit is dat we moeten winnen van een uitstekende ploeg, ondanks de afwezigen.' Zo zal Arturo Vidal ontbreken tijdens het allesbeslissende CL-duel, terwijl met Nicolò Barella mogelijk nog een belangrijke speler op het middenveld ontbreekt. 'We zullen bepaalde afwegingen moeten maken, ik zal proberen de beste keuzes te maken', zei Conte.

Dat Inter na vijf speelronden nog kans heeft op overwintering in de Champions League is al heel wat, want tot de overwinning van vorige week op bezoek bij Gladbach (2-3) stonden de Nerrazzurri pas op twee punten. 'Ik kan me nog herinneren dat we vorige week al dood en begraven waren en nu is er toch weer een sprankje hoop. Het enige waar we aan moeten denken is winnen. Voor de rest maak ik me geen zorgen', aldus Conte.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
3
1
2
11-9
+2
10
2
Borussia Mönchengladbach
6
2
2
2
16-9
+7
8
3
Sjachtar Donetsk
6
2
2
2
5-12
-7
8
4
Internazionale
6
1
3
2
7-9
-2
6
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.