Complimenteuze KNVB: Bazoer-moment smetje op 'relaxed' weekend

Reacties

De KNVB heeft tevreden geconstateerd dat het arbitrage-technisch een rustig weekend was. Het enige grote discussiepunt was een op het oog smerige overtreding van Riechedly Bazoer, die door de scheidsrechter en zijn team niet werd bestraft.

Complimenteuze KNVB: Bazoer-moment smetje op 'relaxed' weekend

Zoals ieder weekend sloot FOX Sports het speelweekend af met een terugblik op het optreden van de verschillende (video)scheidsrechters. Aan het woord kwam Reinold Wiedemeijer, die bij de KNVB werkzaam is als coach van de arbiters. 'Het was relaxed, we hebben gekeken naar mooie wedstrijden', zo straalde hij, na een weekend zonder grote incidenten.

Was dus wél verbazing wekte, was een actie van Vitesse middenvelder Bazoer. Hij belandde op de grond met Fortuna Sittard-middenvelder Mark Diemers, waarna hij bewust zijn voet in het gezicht van zijn tegenstander leek te duwen. Het voorval ontglipte aan de aandacht van scheidsrechter Joey Kooij. Na het bekijken van de beelden vond Diemers zelf het eerder al een rode kaart waard, en daar was Wiedemeijer het eigenlijk wel mee eens.

Hij vond het moment een smetje op het weekend. 'Als je zo kijkt, dan zie je Bazoer kijken en daarna zijn voet erin zetten', sprak hij. 'Het lijkt inderdaad alsof hij het met opzet doet. Maar, en dat klinkt gek: dat is lastig te bewijzen. Hou dat maar eens overeind in een tuchtzaak. De speler gaat zeggen: Sorry, ik heb hem geraakt, maar het was echt niet bewust. Dat maakt het voor de VAR lastig. Die moet het honderd procent rood vinden, en dat vond-ie niet. Maar als ik dit zie, vind ik het rood. En met mij meer scheidsrechters, denk ik.'

De arbitrage bij PSV - Ajax (onder leiding van Danny Makkelie) kon op flinke complimenten van Wiedemeijer rekenen. Het ging na afloop namelijk totaal niet over de scheids en zijn team. 'Dat wil zeggen dat beide ploegen het fantastisch hebben gedaan: zij hebben gevoetbald zonder narigheid. Maar het wil ook zeggen dat de leiding stond als een huis. Zij zijn het visitekaartje van het korps, andere jongens kunnen zich daaraan optrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.