'Compliment als mensen zich druk maken over AZ'

Reacties

In de nieuwe VI en op VI PRO staat een uitgebreid interview met Arne Slot. Hierin gaat de AZ-trainer ook in op het rumoer rond de Europese ticketverdeling.

'Compliment als mensen zich druk maken over AZ'
© Pro Shots

Maandag legden de Alkmaarders zich erbij neer dat het beste Champions League-ticket naar Ajax gaat, zoals de KNVB op 24 april tijdens de beruchte vergadering al bekendmaakte. AZ meende dat het op basis van het onderling resultaat recht heeft op het 'beste Champions League-ticket.

Wat merkte Slot van de kritiek die AZ kreeg? 'Soms kreeg ik het mee als er iets werd geschreven of geroepen, maar persoonlijk heb ik er niks van gemerkt. Ik zie het als een compliment als mensen zich druk maken over AZ. Dan houden mensen dus serieus rekening met ons. Als hier iets aan de hand is en het boeit niemand, dan zou dat iets zeggen over de status van onze club. Kennelijk zijn we goed genoeg om de gemoederen flink bezig te houden.'

AZ werkt nu toe naar de tweede voorronde in het zogeheten 'League Path' van het miljardenbal. Op 26 augustus is Viktoria Plzen daarin de opponent in het AFAS Stadion. In totaal moet de ploeg van Slot liefst drie tegenstanders verslaan om deel te nemen aan de groepsfase.

Lees op VI PRO het volledige interview met Arne Slot. 'In alle vier de oefenwedstrijden heb ik het spel teruggezien waarvoor we vorig seizoen geroemd werden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.