Comité van Atlético Madrid wil af van gedenksteen Courtois

Reacties

Er lijkt een definitief einde te komen aan het eerbetoon van Atlético Madrid aan Thibaut Courtois. Een comité heeft gesteld dat de Belgische doelman in actie moet komen als hij zijn gedenksteen buiten het stadion wil behouden.

Comité van Atlético Madrid wil af van gedenksteen Courtois
© Pro Shots

Courtois keepte tussen 2011 en 2014 op huurbasis voor Atlético en kwam tijdens die periode in meer dan honderd wedstrijden uit voor de club. Dat leverde hem een gedenksteen buiten het Estadio Wanda Metropolitano op. Omdat Courtois na zijn carrière voor die andere club uit Madrid tekende was de gedenksteen van de Belg al regelmatig doelwit van vandalisme. Zo werd een half jaar geleden de hele gedenksteen verwijderd. Ook wordt er voor elke thuiswedstrijd steevast afval achtergelaten op de steen.

Dat heeft niet alleen te maken met de transfer van Courtois naar rivaal Real Madrid. Ook zijn opmerkingen na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool schoten in het verkeerde keelgat bij de fans. Het zorgde voor een kettingreactie, want Courtois reageerde weer door een tatoeage te laten zetten met een verwijzing naar de Champions League-winst. Daar wees hij naar toen Real Madrid en Atlético Madrid eerder dit seizoen tegenover elkaar stonden.

Voor een comité was dat de druppel. 'We hebben hem duidelijk gemaakt hij niet meer aan de criteria voldoet om zijn plaat te houden. Enkele statements hebben onze fans pijn gedaan. We bieden hem wel nog de kans om zich te excuseren.' Courtois zelf bleef in het verleden overigens stoïcijns over de situatie door te stellen dat het hem allemaal niets uitmaakte. Daardoor ontstaat het vermoeden dat er geen excuses zullen komen en dat Courtois zijn gedenksteen kwijtraakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.